Dags att börja blogga

Mattias Brannholm in New York City celebrating his 50th birthday.

Jag ska börja blogga. Det hör väl till när man fyller 50 år att göra förändringar. Ja, jag ska börja träna också men det har jag sagt sedan jag var 17 år så vi får väl se hur det blir med den saken.  Men blogga däremot kan jag se att det kommer ske.

Tre anledningar till att börja blogga

Det finns flera anledningar till varför jag tagit detta beslut.

De tre främsta är.

  1. Yrkesmässigt – jag har under de senaste åren gjort en rätt omfattande förändringar av mitt yrkesmässiga liv, från att vara tv-reporter till att vara konsult inom digital marknadsföring och storytelling. (Du kan läsa mer om det på www.brama.se). Det finns många hipsters och ynglingar som inte vet något annat än det digitala. Varför ska jag konkurrera med dom? Det finns ju redan så många kunniga… Well, jag kommer ha ett annat perspektiv. Ett med mer livserfarenhet. Jag är en analog fossil som försöker anpassa mig till den värld vi lever i idag. Jag har ett perspektiv som handlar om digital förändringar. Och hur man kommersialiserar det. Jag märker hur jag är långt ifrån ensam i denna situation. Om jag säger så här: jag tror de som kommer läsa bloggen av professionellt skäl vet, precis som jag, hur Tipp-ex luktar…
Jag är en analog fossil som försöker anpassa mig till den värld vi lever i idag.
  1. Jag kommer dela med mig av erfarenheter och upplevelser. Det kan vara allt från inspelningar och situationer till rövarhistorier på uppdrag för SVT sport och… andra rövarhistorier. Någon gång per år är det någon som tycker att jag borde skriva en bok. De som verkligen känner mig förstår att det inte riktigt är min grej. Däremot kan jag i ett bloggformat då och då dela med av händelser, historier och erfarenheter.
  2. I bland kommer jag också vara lite privat här. Bloggen kommer till överlägset största delen vara proffesionell och jobbinriktad. Syftet med den är (faktiskt) att skapa en mervärde inom kommunikation och marknadsföring. Men jag tycker att man adderar färg och djup till en blogg om man är lite personlig och privat också. Så lite sånt kommer det nog bli.

Så välkommen till ”Mattias Brännholms blogg om digital marknadsföring och storytelling. Och en och annan rövarhistoria”.

Nu kör vi!