Film Visby GK – Sveriges bästa golfbana 2020

I juni 2020 utsågs Visby GK till Sveriges bästa golfbana. Det var resultatet av ett systematiskt arbete under nästan 15 års tid. Det som började som en tanke att skapa bättre greenområden blev ett projekt där alla 27 hålen gjordes om fullständigt.

Visby Golfklubb ville ha en film som berättade storyn om den här resan. Mattias Brännholm på produktionsbolaget Brama fick uppdraget i mitten av augusti.

Vi diskuterade syfte och målgrupp rätt mycket innan vi gjorde filmen. När vi landade i att det primära syftet var att berätta storyn och att medlemmarna var den primära gruppen och potentiella gäster den sekundära gruppen blev det rätt lätt att strukturera storyn.

Filmen spelades in under några intensiva dagar i månadsskiftet augusti/september och i mitten av november när arbetet på banan ägde rum. Den redigerades i december och släpptes till medlemmarna som en julklapp 23 december 2020.

Kund: Visby Golfklubb

När: 2020

Var: Kronholmen, Gotland

Crew: Mattias Brännholm (producent / regissör / filmare / drönarpilot / redigering), Michel Szabo (filmare)

En film om Sveriges bästa golfbanan. 2020 fick Visby GK utmärkelsen. Mattias Brännholm fick i uppdrag att göra en film om golfbanan.