Content + SEO = bra ranking på Google

Att producera innehåll är hjärtat som pulserar i din digitala marknadsföring. Skillnaden mellan när jag producerar innehåll och många andra contentbyråer är att mitt grundläge är att jag gör det med Google och SEO i åtanke.

 

 

Jag är en SEO-konsult som är duktig på att producera content med hög kvalité.

 

63%

 av all shopping börjar online, även om köpet sker i butik.

3 av 4

klickar sig INTE vidare från Googles förstasida.

32%

genomsnittlig klickfrekvens på Google rankning #1.

9 X

konvertering via SEO vs traditionell marknadsföring.

 

 

Hur mycket affärer förlorar ni på att inte ranka bättre på Google?

 

 

”Det är rätt enkelt. Den som producerar bäst innehåll och publicerar det på rätt sätt som vinner. Svårare är det inte”.

 

Andi Crestodina, Orbit Media Studios, Content Marketing World-mässan 2021

 

 

Mattias Brännholm, Chief Storytelling Officer, Kommunikationskonsult, Marknadsföringskonsult, Filmare, Affärsutvecklare, Mediatränare

Därför väljer du Mattias

 • Kombinationen av den långa erfarenheten att producera innehåll med hög kvalité och kunskapen om SEO ger en effektiv helhet.
 • Älskar att nörda ner sig, analysera och lösa problem.
 • Som f.d affärsutvecklare på Svenska Spel och Onside samt Sverigechef på Twentyfourseven vet Mattias hur det är att jobba i alla typer av organisationer.
 • Enda i Sverige certifierad i storybranding.

Mattias Brännholm – specialist med lång erfarenhet att producera bra innehåll.

Mattias Brännholm jobbar idag med sökmotoroptimering (SEO) efter en lång karriär som innehållsproducent på framför allt SVT. 

Utöver att jobba som SEO konsult är Mattias den enda i Sverige certifierad i att formulera budskap, bygga varumärke och driva marknadsföring och sälj med kraften i storytelling.

Tillsammans blir alltihop en bra helhet för att hjälpa företag driva digitala affärer.

 

SEO expert

Mattias Brännholm jobbar idag med sökmotoroptimering (SEO) efter en lång karriär som innehållsproducent på framför allt SVT. SEO och innehåll är hörnstenarna för alla som vill ranka bättre på Google.

 

 

 • affärsutvecklare på Svenska Spel och Onside samt Sverigechef på Twentyfourseven.
 •  civilekonom från Stockholms Universitet.
 •  enda i Sverige certifierad i storybranding.
 • över 20 års erfarenhet av kommunikation och marknadsföring.

 

SEO-specialist

Mattias Brännholm

 

Mattias Brännholm jobbar idag med sökmotoroptimering (SEO) efter en lång karriär som innehållsproducent på framför allt SVT. Tillsammans är det hörnstenarna för att ranka bra på Google.

 

 

 • Kombinationen av den långa erfarenheten att producera innehåll med hög kvalité och kunskapen om SEO ger en effektiv helhet.
 • Älskar att nörda ner sig, analysera och lösa problem.
 • Som f.d affärsutvecklare på Svenska Spel och Onside samt Sverigechef på Twentyfourseven vet Mattias hur det är att jobba i alla typer av organisationer.
 • Enda i Sverige certifierad i storybranding.

 

 

Så fungerar digital marknadsföring – gratis guide!

 

FAQ

Frågor om SEO, content och varför det är viktigt.

Digital marknadsföring är ett övergripande begrepp av all marknadsföring som är digital. Content marketing är en viktig del av digital marknadsföring. Samtidigt är content marketing ett större begrepp än hur jag använder det här. Content marketing behöver inte vara kopplat till att direkt driva trafiken till en sajt. Finansierar ni branded content som jag inte syns på er sajt är det också content marketing.

Med det sagt: content, alltså innehåll, är fundamentalt för att Google ska kunna upptäcka er sajt och ranka den. Det är vad vi fokuserar på här.

Behöver du snabba resultat är annonsering enda vägen. Content marketing är inte någon Lapidus-roman. Det är inte en sprint. Det är inte ens ett maraton. Det är ultralöpning. Men – och det är viktigt – när du väl börjar ranka bra är det svårt att flytta på dig.

Hur snabbt det går innan du rankar bra på Google beror på 1) hur tekniskt bra din sajt är idag, 2) hur konkurrenssituationen ser ut.

Vi behöver inte gå längre än till dig. Hur hittade du den här sajten? Varför läser du den här texten? Content marketing är i sin innersta kärna en marknadsföring som går ut på att hjälpa presumtiva kunder med deras problem. Problemet jag hjälper mina kunder med är digital marknadsföring, SEO och att driva rätt besökare till deras sajt och där får dem att bli leads och kunder. Förhoppningsvis är det vad du vill ha hjälp med.

Vad har dina kunder för problem som du kan hjälpa dom med?

Det gäller att ha rimlig förväntningar på SEO. I synnerhet inledningsvis. SEO är inte en sprint. Det är inte ens ett maraton. Det är ultralöpning. Det som är bra är att när du väl händer saker är dom ofta långvariga. Jobbar du bra med SEO och rankar bra på ett sökord är det svårt för konkurrenterna att flytta på dig.

Annonserar du på Google kan du se resultat bara efter några minuter. Samtidigt ska man komma ihåg att bara ungefär 15% av besökarna på Google klickar på annonserna. Organiskt resultat – det SEO handlar om – är starkt beroende av hur konkurrensutsatt marknaden är, hur bra er sajt är och hur mycket ni jobbar med SEO och innehåll. Det finns dock en stark korrelation mellan insats och utfall. Rent genrellt tar det tid – månader – att få resultat med SEO, men när resultaten väl kommer är effekten oftast långvarig och exponentiell.

Teknisk SEO är bland det mest osexiga som finns. Men det är fundamentalt viktigt för att ranka bra. Google är den största pedanten och den mest otålige du möter i livet. Teknisk SEO handlar om att möta Google i detta; att sidan ska fungera så bra som möjligt ur ett tekniskt perspektiv för att ranka bra. Genom att använda ett antal mätverktyg – jag jobbar regelbundet med sex stycken – går det få en bra blick över hur väl sajten fungerar – och vad som behöver göras för att optimera den.

Google rankar hur innehåll publiceras på cirka 30 olika sätt. När jag skriver och publicerar innehåll optimerar jag det för att det ska ranka så bra som möjligt på Google.

Absolut! Video är ett rankningmonster som Google gillar. Det driver mer trafik, skapar mer engagemang och skapar en större mix av innehåll på sajten. Allt detta ser Google. Dessutom är film bra digital marknadsföring i den större bilden.

En artikel skrivs på distans och bildsätts med genre- eller arkivbilder. Ett reportage är producerat med fotograf på plats. Unika bilder lär ge lite bättre rankning hos Google.

Jag jobbar med alla typer av företag med undantag för spel- och tobaksindustrin. Jag gör mest nytta för företag med långa säljtunnlar, alternativt när det är många frågor för kunden i samband med köpet. En hustillverkare är förmodligen en bättre kund än McDonalds. Och vice versa. 

I grunden är jag enmanskonsult. Men jag har ett nätverk av expertkunskaper omkring mig beroende på vad det är. Jag jobbar helst mer och nära med färre kunder än att försöka maximera uppdragen (och kanske som en risk göra ett sämre jobb).

 

Det tar tid för SEO att ge resultat. Jag ser därför helst uppdrag som löper på längre sikt. 6 månaders initialt avtal, sedan löpande med två månaders uppsägningstid är vad jag föredrar. Men det är så klart alltid kund som bestämmer.

Har du frågor?

Tveka inte att höra av dig!

Kontakta mig här

Behöver ni hjälp att ranka bättre på Google?

Kontakta mig här.

Det går utmärkt att ringa på 08-627 06 00.

Det enklaste är förmodligen att fylla i formuläret nedan. Jag återkommer så snart jag kan.

Hörs snart!