[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”33322″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Digital marknadsföring

Bilden ovanför förklarar hur digital marknadsföring fungerar. När man förstår den bilden är det enklare att ta till sig vad som krävs för att lyckas med digital marknadsföring.

Allting handlar om att driva rätt besökare till sajten och där få dom att konvertera, alltså att göra det vi vill att dom ska göra på sajten. För att kontinuerligt driva besökare till sajten måste du producera och publicera rätt redaktionellt innehåll.

Den som gör det bäst vinner.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”64px”][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1547122326882{margin-right: 20px !important;margin-left: 20px !important;}”][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”33327″ img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

De fem sätten besökare kommer till din sajt

1) Direkt trafik; man vet adressen till sajten och skriver in den direkt.

2) Annonsering: Google Adwords och Facebook Ads.

3) Google (SEO).

4) Inlägg i sociala medier där man klickar på en länk.

5) Utskick av nyhetsbrev där man också klickar på en länk.

Det första sättet bygger på kännedom. De fyra sista handlar om digital marknadsföring. 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1547122342789{margin-right: 20px !important;margin-left: 20px !important;}”][vc_column width=”1/2″][vc_column_text css=”.vc_custom_1544089227769{margin-right: 40px !important;}”]

Digital marknadsföring är kontinuerligt arbete

I sämsta fall gör ditt företag ingenting. Ni har skaffat en hemsida och tror att det räcker. I näst sämsta fall producerar ni ostrukturerat innehåll som säljande berättar om era produkter och tjänster.

I den bästa av världar producerar ni innehåll som era potentiella kunder efterfrågar. Om man gör det uppskattar Google sajten och börjar stiga i ranking.

Digital framgång bygger på att man gör den digitala förändringen (strategin) och sedan jobbar kontinuerligt med innehållsproduktion och analys.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_empty_space][vc_single_image image=”32865″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

”Digital framgång bygger på att man gör den digitala förändringen (strategin) och sedan jobbar kontinuerligt med innehållsproduktion och analys”.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1547122354672{margin-right: 20px !important;margin-left: 20px !important;}”][vc_column width=”1/2″][vc_empty_space][vc_empty_space][vc_single_image image=”32755″ img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text css=”.vc_custom_1547121966602{margin-left: 40px !important;}”]

Framgångsrik digital marknadsföring

Framgångsrik digital marknadsföring har sin grund i söksträngsanalysen och buyers personas (köpprofiler) och deras problem.

En söksträngsanalys visar vad folk söker på när det är på Google. Om du gör rätt är det alltså facit. Med det underlaget skapar du annonsstrategin för Google Ads. Söksträngsanalysen använder du också för att tillsammans med buyers personas och buyers journeys skapa en effektiv innehållsstrategi. Här kommer kreativ kunskap och erfarenhet in. Och framför allt, en förståelse för sälj och avslut.

När du är klart med den processen har du en bruttolista av vilket redaktionellt innehåll (content) som dina kunder efterfråga. 

Det är genom att skapa innehåll runt vad din kunder efterfrågar som du blir framgångsrik i digital marknadsföring.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”64px”][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1547122368216{margin-right: 20px !important;margin-left: 20px !important;}”][vc_column width=”1/2″][vc_column_text css=”.vc_custom_1544089268519{margin-right: 40px !important;}”]

Producera mycket content

Genom att producera innehåll som matchar söksträngsanalysen kommer du sakta men säkert att förbättra din organiska ranking på Google. I och med att vi vet att det producerade innehållet är efterfrågat av dina kunder (det visade söksträngsanalysen) så vore det ju direkt dumt att inte sprida samma innehåll i sociala medier och i nyhetsbrev också.

Redaktionellt innehåll är alltså nödvändigt för att driva trafik på tre av de fem sätten en besökare kan nå din sajt (Google, sociala medier och nyhetsbrev).[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_empty_space][vc_single_image image=”32870″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”96px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”32881″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Ladda ner min e-book om digital marknadsföring!

Ladda gärna ner min e-book om digital marknadsföring. Det förklarar jag i lite mer detalj hur allting hänger samman inom digital marknadsföring. Den tar inte mer än 30 minuter att läsa – men kan förändra ditt bolag för alltid. (Japp, jag tror verkligen det!)

[/vc_column_text][vc_raw_html]JTNDc2NyaXB0JTIwY2hhcnNldCUzRCUyMnV0Zi04JTIyJTIwdHlwZSUzRCUyMnRleHQlMkZqYXZhc2NyaXB0JTIyJTIwc3JjJTNEJTIyJTJGJTJGanMuaHNmb3Jtcy5uZXQlMkZmb3JtcyUyRnNoZWxsLmpzJTIyJTNFJTNDJTJGc2NyaXB0JTNFJTBBJTNDc2NyaXB0JTNFJTBBJTIwJTIwaGJzcHQuZm9ybXMuY3JlYXRlJTI4JTdCJTBBJTA5cG9ydGFsSWQlM0ElMjAlMjI1MDAxMjIwJTIyJTJDJTBBJTA5Zm9ybUlkJTNBJTIwJTIyNTdhY2RkNDQtNmQyMy00YjI3LWJlNTAtYTA2OWQxZjNkYTVhJTIyJTBBJTdEJTI5JTNCJTBBJTNDJTJGc2NyaXB0JTNF[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Så skapar jag värde – digital marknadsföring

[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_single_image image=”32761″ img_size=”full”][vc_empty_space][vc_column_text]

Under alla mina år på SVT Nyheter & Sport jobbade jag i huvudsak som redaktör; alltså att beställa innehålla, tydliggöra syfte och mål, stötta producenter och skribenter, granska och godkänna innehåll och ansvara för en korrekt publicering.

Detta är en av min absoluta styrkor – och där jag kan gör störst nytta för mina kunder. Att ansvara för den redaktionella driften av kunders sajt.

Företag kan fortfarande ha egen kompetens internt i form av skribenter, filmare, fotografer och grafiker. Jag kan fortfarande göra stor nytta genom att arbetsleda och säkerställa kvalitén i deras arbete.

”Detta är en av min absoluta styrkor – och där jag kan gör störst nytta för mina kunder. Att ansvara för den redaktionella driften av kunder sajt”.

Om företaget inte har den redaktionella kompetens internt har jag nätverket och egen kompetens att ta helhetsansvaret att driva er sajt redaktionellt.

Kontinuerligt SEO-arbete är också viktigt

Den kontinuerliga driften av sajten bör också innehålla några timmar SEO-expertis och Google Ads-arbete varje månad. Om ni inte har egen kunskap inom detta har jag även kontakter som kan ta ansvar för detta.

Detta fyller två funktioner: 1) Det är en digital kompass som säkerställer att vi går i rätt digital riktning och 2) det är en optimeringsprocess som säkerställer att trafikflödena på sajten fungerar som det ska och att vi når de mål vi satt upp för sajten.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”64px”][vc_btn title=”LÄS MER OM DIGITAL STRATEGI” style=”outline-custom” outline_custom_color=”#000000″ outline_custom_hover_background=”#000000″ outline_custom_hover_text=”#ffffff” shape=”square” size=”lg” align=”center” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.mattiasbrannholm.com%2Fdigital-specialist%2F|||”][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_empty_space][vc_column_text]

Hör av dig!

Hör av dig om du har frågor och funderingar kring driften av din sajt eller digital marknadsföring.[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_raw_html]JTNDc2NyaXB0JTIwY2hhcnNldCUzRCUyMnV0Zi04JTIyJTIwdHlwZSUzRCUyMnRleHQlMkZqYXZhc2NyaXB0JTIyJTIwc3JjJTNEJTIyJTJGJTJGanMuaHNmb3Jtcy5uZXQlMkZmb3JtcyUyRnNoZWxsLmpzJTIyJTNFJTNDJTJGc2NyaXB0JTNFJTBBJTNDc2NyaXB0JTNFJTBBJTIwJTIwaGJzcHQuZm9ybXMuY3JlYXRlJTI4JTdCJTBBJTA5cG9ydGFsSWQlM0ElMjAlMjI1MDAxMjIwJTIyJTJDJTBBJTA5Zm9ybUlkJTNBJTIwJTIyNmFkZjIzMDYtYjgyYi00ZmE1LWEwOGUtZDJhOTUyOTUxODc5JTIyJTBBJTdEJTI5JTNCJTBBJTNDJTJGc2NyaXB0JTNF[/vc_raw_html][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][vc_text_separator title=”ARTIKLAR”][vc_empty_space][vc_basic_grid post_type=”post” max_items=”3″ gap=”1″ item=”mediaGrid_SlideInTitle” grid_id=”vc_gid:1562509155134-2957ba9c-99bf-2″][/vc_column][/vc_row]