[vc_row][vc_column][vc_column_text] [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”34004″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][vc_empty_space][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_empty_space][vc_column_text]

DIGITAL SPECIALIST

Att utveckla och implementera en digital strategi är ett komplext uppdrag. Kompromisslös fakta om vad som är bästa för att ranka högt på Google ska möta de interna intressena – som inte sällan är många och olika.

Dessutom finns det ofta ett antal extern aktörer som vill optimera sitt uppdrag. Mitt i detta är det absolut viktigaste: kundens digitala upplevelse och resa på er sajt. 

Hur sorterar man? Vad ska prioriteras? Vad ska vi börja med? Eller göra här näst?

Det är här jag gör nytta som digital specialist med min helhetskunskap inom digital kommunikation.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

DIGITAL MARKNADSFÖRING – INTRESSENTER

 

En PR-byrå och mediabyrå har traditionellt haft en viktig roll för företag.

En duktig SEO-expert kan ta fram söksträngsanalysen, hjälpa till med Google Ads och ställa tekniska krav på webbyrån på hur sajten ska byggas tekniskt. SEO-experten kan ofta också hjälpa till med baklänkar. En contentbyrå jobbar över tid med att systematiskt producera och publicera rätt innehåll (Läs mer om sambandet mellan SEO och content här).

En social media-byrå säkerställer er optimala närvaro på Facebook, LinkedIn, Instagram och andra sociala medier.

En konverteringsoptimerare analyserar kontinuerligt hur man av besökarna som verkligen blir leads och i förlängningen intäkter. En marketing automation-specialist fokuserar på att bearbeta leads och göra dom redo för köp.

Och då har jag inte tagit med varumärkesbyrån eller designbyrån i den här skissen.

Var kommer kundens problem in i bilden? Och framför allt: hur ska vi skapa intäkter på investeringen i sajten?[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_single_image image=”33325″ img_size=”full” add_caption=”yes”][vc_empty_space][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_empty_space][vc_column_text]

En bra digital strategi

Det finns många duktiga specialister inom de olika delarna av de digitala ekosystemet. De vill alla, av naturligt skäl, optimera sitt uppdrag och insats.

Det är min absoluta övertygelse att en bra digital strategi:

a) tar sin grund i kundens problem och upplevelser.

b) ser regelbunden produktion av innehåll som det viktigaste i den dagliga verksamheten i den digitala marknadsföringen.

Anledningen är enkel. Om du inte producerar regelbundet innehåll av hög kvalité, anpassat för kundens problem och situation, kommer du inte ha något för Google att ranka eller något innehåll att sprida i sociala medier.

Det viktigaste att vara bäst på att lösa kundens problem. Först efter man gjort det är det viktigt att optimera kundens upplevelse.

”Anledningen är enkel. Om du inte producerar regelbundet innehåll av hög kvalité, anpassat för kundens problem och situation, kommer du inte ha något för Google att ranka eller något innehåll att sprida i sociala medier”.

[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_column_text]

Så skapar jag värde – digital strategi

I den digitala djungel som råder kan jag sortera, prioritera och hjälpa er fatta rätt beslut och gå i rätt riktning.

Jag kommer in i företag och organisationer med en insikt och kunskap om hur det digitala blodomloppet fungerar och hur det i slutändan generar leads och intäkter.

I och med att jag inte har någon relation till produkterna, processerna eller eventuella interna problem kan jag analysera er situation objektivt. Jag kan titta på det digital flödet från ett helikopterperspektiv, från ett ”utifrån”/potentiell kund-perspektiv och samtidigt sätta hela sajten i ert affärsperspektiv. Jag kan se och värdera de interna intressena och samtidigt ställa frågorna och göra analysen för att hitta den bästa digitala vägen framåt.

I den digitala djungel som råder kan jag sortera, prioritera och hjälpa er fatta rätt beslut och gå i rätt riktning.

Med det utifrån-perspektivet gör jag nytta som digital strateg (utveckla en digital strategi), projektledare eller bollplank/sakkunnig. Det kan vara som ren rådgivare till marknadschefen (eller motsvarande) eller som en del av en digital projektgrupp.

Det här är extra viktigt om man inte gjort den digitala transformationen fullt ut än.

Kort och gott:   Jag hjälper företag öka sina digitala intäkter.[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_custom_heading text=”Ser fram emot att höra ifrån dig!” google_fonts=”font_family:Karla%3Aregular%2Citalic%2C700%2C700italic|font_style:700%20bold%20regular%3A700%3Anormal”][vc_column_text]Tveka inte att höra av dig om du har några frågor om din digitala strategi.

Du når mig enklast genom att fylla i formuläret nedan. Mailet går raka vägen till min mobil.

Du kan också ringa på 08-6270600. Det är kopplat till min mobil.

Ser fram emot att höra i från dig![/vc_column_text][vc_empty_space][vc_raw_html]JTNDc2NyaXB0JTIwY2hhcnNldCUzRCUyMnV0Zi04JTIyJTIwdHlwZSUzRCUyMnRleHQlMkZqYXZhc2NyaXB0JTIyJTIwc3JjJTNEJTIyJTJGJTJGanMuaHNmb3Jtcy5uZXQlMkZmb3JtcyUyRnNoZWxsLmpzJTIyJTNFJTNDJTJGc2NyaXB0JTNFJTBBJTNDc2NyaXB0JTNFJTBBJTIwJTIwaGJzcHQuZm9ybXMuY3JlYXRlJTI4JTdCJTBBJTA5cG9ydGFsSWQlM0ElMjAlMjI1MDAxMjIwJTIyJTJDJTBBJTA5Zm9ybUlkJTNBJTIwJTIyNmFkZjIzMDYtYjgyYi00ZmE1LWEwOGUtZDJhOTUyOTUxODc5JTIyJTBBJTdEJTI5JTNCJTBBJTNDJTJGc2NyaXB0JTNF[/vc_raw_html][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][vc_text_separator title=”ARTIKLAR”][vc_empty_space][vc_basic_grid post_type=”post” max_items=”3″ item=”mediaGrid_BorderedScaleWithTitle” grid_id=”vc_gid:1562509737321-d29d6e16-4a1f-9″][vc_empty_space][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

E-book: 10 steg i digital marknadsföring

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/6″][vc_empty_space][vc_empty_space][vc_column_text]Jag har också skrivit en e-book som handlar om grunderna i digital marknadsföring och hur allting hänger ihop. Du kan läsa första kapitlet nedan. Vill du läsa mer kan du ladda ner e-booken längre ner.

Ur Mattias Brännholms e-book ”10 steg i digital marknadsföring”:[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”32881″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1546200385920{background-color: #f4f4f4 !important;}”][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

10 steg i digital marknadsföring: inledning

För att lyckas med digital marknadsföring måste du locka rätt besökare till hemsidan och på hemsidan få dem att konvertera, alltså få dem att göra det du vill att de ska göra där. Du uppnår detta genom att frekvent producera bra content (redaktionellt innehåll) och sprida det så effektivt som möjligt.

Enklare än så går det inte förklara digital marknadsföring. Men bakom den enkla förklaringen finns ett relativt komplext och interagerat arbetsflöde som inte bara kräver ett nytt tankesätt (jämfört med traditionell marknadsföring), det kräver också nya arbetsflöden och kompetenser – om man verkligen ska nyttja hävstången i möjligheterna som finns i digital marknadsföring.

Går inte längre att blunda

För företag och organisationer går det inte längre blunda för dessa förändringar. Anledningen är enkel. Det är på nätet som dina presumtiva kunder finns.

Den här e-boken (som du kan ladda ner nedan) ska på ett så enkelt sätt som möjligt försöka förklara hur allting hänger samman i digital marknadsföring och varför content – redaktionellt innehåll – är motorn i allting. Boken är indelad i tio kapitel. Varje kapitel är en viktig del i det digitala ekosystemet om marknadsföring och försäljning runt din sajt.

Med stor sannolikhet gör du och ditt företag redan ett eller flera av dessa moment. Och det är bra. Men den riktiga hävstången, och den bästa avkastningen, får ni när ni gör alla tio momenten på rätt sätt och i rätt ordning. Tillsammans bildar de tio stegen ett flöde som får dig att stiga i rankingen på Google, synas i sociala medier och i förlängningen generar leads och intäkter via din sajt.

De 10 stegen i digital marknadsföring är:

1) Kunden i centrum

2) Sökmotoroptimering (SEO)

3) Sökmotorannonsering (SEM)

4) Producera innehåll

5) Publicera innehåll på hemsidan

6) Sprid i sociala medier

7) Sprid via nyhetsbrev

8) Konvertera besökarna

9) Bearbeta leads med marketing automation

10) Gör avslut och tjäna pengar – det här
behöver du

E-boken är skriven med stora penseldrag, den pratar om principer mer än detaljer. Den kräver inga förkunskaper inom digital marknadsföring. Målet är att du, när du läst klart, ska ha en överblick över hur det hänger samman inom digital marknadsföring, varför content marketing är så viktigt och hur du kan tjäna pengar på din sajt.

Då du har ont om tid är boken skrivet rakt på sak. Det tar inte mer än 30 minuter att läsa boken. Naturligtvis räcker inte 30 minuter för att förstå allt på ett djupare plan. Men det är en start och överblick. Och det är 30 minuter som kan förändra ditt företag.

Digital marknadsföring
är en del av helheten

Den här e-boken handlar om den del av digital marknadsföring som sätter din sajt i centrum. Jag har gjort avgränsningar snäva och tydliga av pedagogiska skäl. Det ska inte på något sätt tolkas som att jag tycker att detta är den enda vägen att marknadsföra sig.

Anledningen till avgränsningarna är den så tydliga filosofiska skiljelinjen. Traditionell marknadsföring handlar om att trycka ut företagets budskap. Digital marknadsföring och framför allt content marketing handlar om att möta kunden i exakt det ögonblicket de är intresserade av information om företagets produkter och tjänster. Då är marknadsföringen inte aggressiv och påträngande utan hjälpsam och välkommen. Det skapar en mycket bättre relation mellan kund och varumärket/företaget.

”Traditionell marknadsföring handlar om att trycka ut företagets budskap. Digital marknadsföring och framför allt content marketing handlar om att möta kunden i exakt det ögonblicket de är intresserade av information om företagets produkter och tjänster”.

Kunden i centrum

En annan avgränsning jag gör är att din kund står i centrum. Det innebär att jag inte tar upp banner-annonsering (traditionella klick-annonser på nätet) i den här boken. Vidare tar jag inte heller upp själva byggandet, designen och optimeringen av din sajt. Det är synnerligen viktigt, framför allt när det gäller konverteringen av besökaren när de är på din sajt. Men det är specialistkunskaper och detaljarbeten och passar inte in i en övergripande bok om digital marknadsföring. Det viktiga att ta med sig, grunden i det hela just nu, är att veta att du måste ha en bra sajt och du bör optimera den regelbundet.

Däremot tar vi i e-boken upp content marketing, sökmotoroptimering (SEO), Google Adwords (SEM), sociala medier, nyhetsbrev, konvertering, marketing automation, contentstrategi, contentproduktion och Google Analytics. Bland mycket annat.

(slut första kapitlet).[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_empty_space][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”32881″ img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Ladda ner e-book här

Du kan också lära dig mer om digital marknadsföring och hur det fungerar i lugn och ro. Ladda gärna ner min kostnadsfria e-book om hur allting hänger samman. Den tar inte mer än 30 minuter att läsa  – men kan förändra ditt bolags digitala affärer.[/vc_column_text][vc_raw_html]JTNDc2NyaXB0JTIwY2hhcnNldCUzRCUyMnV0Zi04JTIyJTIwdHlwZSUzRCUyMnRleHQlMkZqYXZhc2NyaXB0JTIyJTIwc3JjJTNEJTIyJTJGJTJGanMuaHNmb3Jtcy5uZXQlMkZmb3JtcyUyRnNoZWxsLmpzJTIyJTNFJTNDJTJGc2NyaXB0JTNFJTBBJTNDc2NyaXB0JTNFJTBBJTIwJTIwaGJzcHQuZm9ybXMuY3JlYXRlJTI4JTdCJTBBJTA5cG9ydGFsSWQlM0ElMjAlMjI1MDAxMjIwJTIyJTJDJTBBJTA5Zm9ybUlkJTNBJTIwJTIyNTdhY2RkNDQtNmQyMy00YjI3LWJlNTAtYTA2OWQxZjNkYTVhJTIyJTBBJTdEJTI5JTNCJTBBJTNDJTJGc2NyaXB0JTNF[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row][vc_column][/vc_column]