Digital strategi

Syftet med en digital strategi är att ta fram en plan och budget för att skapa maximal närvaro i digitala kanaler och generar leads och affärer. Processen består av fyra steg:

 1. Nulägesanalys.
 2. Budskapsformulering
 3. Mål och handlingsplan
 4. Budget

Leveransen blir en handlingsplan, en brand story och en budget. Det är ett beslutsunderlag för ledningen / styrelsen hur man ska jobba med sin digitala närvaro i framtiden.

63%

Andelen köp, inklusive fysiska i affär, som börjar med en sökning på Google.

 

10 miljoner

Antalet Google-sökningar. Varje sekund. 8.5 miljarder per dag.

78%

av alla företag annonserar på sociala medier (!)

86%

av alla människor ignorerar digitala annonser.

Mattias Brännholm, Chief Storytelling Officer, Kommunikationskonsult, Marknadsföringskonsult, Filmare, Affärsutvecklare, Mediatränare

Därför väljer du Mattias

 • Helhetskunskapen om affärsutveckling, kommunikation och marknadsföring.
 • Spetskompetensen inom storytelling och filmproduktion – och kunskapen om hur det driver affärer på ett unikt sätt.
 • Som f.d affärsutvecklare på Svenska Spel och Onside samt Sverigechef på Twentyfourseven vet Mattias hur det är att jobba i alla typer av organisationer.
 • Enda i Sverige certifierad i storybranding.

Digital strategi & konsult inom affärsutveckling / marknadsföring

Mattias Brännholm jobbar som konsult i gränslandet mellan affärsutveckling, sälj, marknadsföring och kommunikation. Mattias har tidigare jobbat som digital affärsutvecklare på Svenska Spel, Sverigechef på Twentyfourseven. Utvecklingschef på Onside. Marknadschef på Engcon. Egen företagare i över 15 år. Redaktör och arbetsledare på SVT sport i över 10 år.

Mattias är den ende i Sverige certifierad i att formulera budskap, bygga varumärke, samt driva marknadsföring och sälj med kraften i storytelling.

 

Affärsutvecklingskonsult

Mattias Brännholm jobbar som konsult i gränslandet mellan affärsutveckling, sälj, marknadsföring och kommunikation. Mattias har tidigare jobbat som digital affärsutvecklare på Svenska Spel. Sverigechef på Twentyfourseven. Utvecklingschef på Onside. Marknadschef på Engcon. Egen företagare i över 15 år.

Mattias kan titta på din verksamhet med nya ögon. 

 • affärsutvecklare på Svenska Spel och Onside samt Sverigechef på Twentyfourseven.
 •  civilekonom från Stockholms Universitet.
 •  enda i Sverige certifierad i storybranding.
 • över 20 års erfarenhet av kommunikation och marknadsföring.

Affärsutvecklingskonsult

 

Mattias Brännholm jobbar som konsult i gränslandet mellan affärsutveckling, sälj, marknadsföring och kommunikation. Mattias har tidigare jobbat som digital affärsutvecklare på Svenska Spel. Sverigechef på Twentyfourseven. Utvecklingschef på Onside. Marknadschef på Engcon. Egen företagare i över 15 år.

Mattias kan titta på din verksamhet med nya ögon. 

 • f.d affärsutvecklare på Svenska Spel och Onside samt Sverigechef på Twentyfourseven.
 • civilekonom från Stockholms Universitet.
 • Enda i Sverige certifierad i storybranding.
 • över 20 års erfarenhet av kommunikation och marknadsföring.

Så hjälper jag er med digital strategi

Att ta fram en digital strategi är ett projekt. Det är tidsbegränsat och innehåller en tydlig leverans i en handlingsplan, brand story och en budget. 

Jag särskiljer mig från andra genom att också inkludera budskapsformulering och utvecklande av brand storyn i den digitala strategin. Jag anser att vad och hur man pratar om varumärket är fundamentalt för den framtida digitala kommunikationen och marknadsföringen.

Processen att utveckla en digital strategi består av nedan fyra moment:

Var vi är nu.

Nulägesanalys

Nulägesanalysen består i grunden av tre delar: 1) en genomgång av er affärsprocess och potentialen i affärsmodellen och marknaden, 2) en teknisk analys av sajten samt 3) en SEO och söksträngsanalys.

 

Vad gör oss unika.

Budskapsformulering

Budskapsformuleringen är vad som gör mig unik i den här processen.

Kärnverksamheten i digital marknadsföring är att producera innehåll. Ett tydligt budskap är grunden för det. Som Sveriges enda Storybrand Certified Guide vet jag har du ska formulera budskap som skapar engagemang och står ut från konkurrenterna.

Att ta fram det består av två moment: work shop och brand story.

 

Var vill vi och hur vi tar oss dit vi vill.

Mål & Handlingsplan

Med affärsplanen, nuläget, den tekniska analysen av sajten, SEO-analysen och budskapsformulering på plats har vi grunden för att formulera målen och handlingsplanen.  

Handlingsplanen består i princip alltid av två delar: projekt och löpande verksamhet. 

Vad det kostar att ta oss dit vi vill.

Budget

Budget visar vad investeringen för de nödvändiga projekten och den löpande verksamheten är. Med tanke på den långa livslängden för bra producerat innehåll – den är flera håll – borde processen att producera innehåll ses som en investering.

 

 

 

Vill du veta mer? Ladda gärna ner min kostnadsfria ebook om hur digital marknadsföring fungerar.

 

Digital marknadsföring är processen att driva rätt besökare till din sajt. På ytan kan det verka lätt. I verkligheten är det ett komplext ekosystem. Den här kostnadsfria e-boken målar upp grunderna i digital marknadsföring. Är du beslutsfattaren i en organisation bör du förstå dessa grunder för att ta kloka beslut.

Den tar inte många minuter att läsa  – men kan förändra era affärer till det bättre för alltid.

 

Behöver ni en bra digital strategi? Eller har du frågor? Kontakta mig här.

Det går utmärkt att ringa på 08-627 06 00.

Det enklaste är förmodligen att fylla i formuläret nedan. Det går raka vägen till min mobil. Och jag är inte bättre än någon annan. Jag kollar mobilen regelbundet. Jag återkommer så snart jag kan.

Hörs snart!