Image Alt

Om Mattias Brännholm

Om Mattias Brännholm

I den mån någon känner till mig så är det oftast som reportagereporter. I nästan 20 år jobbade jag regelbundet för SVT. Sedan två OS för MTG.

Vad färre känner till är mitt intresse och kunskap för marknadsföring, affärer och helhetsperspektiv. Att jag till exempel utbildade mig till civilekonom på Stockholms Universitet med inriktning på marknadsföring. Att jag varit Sverigechef på ett bolag som hade 90 miljoner i omsättning och över 40 anställda. Att jag varit digital affärsutvecklare på Svenska Spel.

När jag började jobba med storytelling mot företag och organisationer såg jag det som en möjlighet att dela med mig av den (kända) kompetensen jag har om att göra reportage och stories. Jag insåg snart att behovet är större än så.

”När jag började jobba med storytelling mot företag och organisationer såg jag det som en möjlighet att dela med mig av den (kända) kompetensen jag har om att göra reportage och stories. Jag insåg snart att behovet är större än så”.

Kunder saknade ett helhetstänk - jag började plugga

Många jag mötte förstod att det är viktigt och bra att göra film. Men de förstod inte varför eller hur det är bra. Eller hur man ska skapa en närvaro i en digital miljö. Det var för ofta jag såg kunder vara jättenöjda med filmerna vi producerade och sedan inte få det utfallet och avkastningen på filmerna som de ville.

Jag bestämde mig för att sätta mig in i helheten. Att försöka hjälpa mina kunder få bättre resultat. Att inte bara få tittning utan också skapa affärer. Att generara leads.

”Idag gör jag två saker: filmproduktion och digital marknadsföring”.

Så jag började läsa på om sökmotoroptimering (SEO), sökmotorannonsering (SEM), annonsering på Facebook, konverteringsoptimering på hemsidan, Google Analytics och marketing automation. Jag besökte flera av de världens största mässorna inom digital kommunikation och marknadsföring (Det gör jag fortfarande).

Bilden av content marketing, inbound marketing, digitala kundresor och digital marknadsföring och försäljning växte snabbt fram. Och hur allting hänger samman på ett logiskt sätt. Men framför allt: hur fundamentalt det är att regelbundet producera bra innehåll (min spetskompetens). Bra innehåll är blodet som pumpar i modern marknadsföring.

Jag fortsatte att fördjupa mig i själva kärnan i digital kommunikation – budskapsformulering och hur man hur ska tänka som en filmproducent när det gäller att strukturera varumärken och företags budskap – och fick ytterligare en dimension i digital kommunikation.

Resultatet har blivit en rätt unika kombination: en genuin erfarenhet av att producera innehåll. En uppdaterad kunskap om det digitala ekosystemet. Efter över tio är med att driva företag en förmåga att sätta alltihop i ett affärsperspektiv. Jag är den största förespråkaren för att kommunikation ska göra affärsnytta.

Storyteller och digital strateg

Många jobbar redan i dag med ett eller flera moment inom digital marknadsföring. Men det är när man gör allt tillsammans, i rätt ordning, som man får den riktiga hävstången. Ju mer jag läste desto tydligare blev bilden. När jag första gången fick möjlighet att testa mina ”nya” kunskaper fick jag svar nästan direkt: det funkar.

Idag gör jag två saker:

1. Visuell storytelling och filmproduktion

Det jag ”alltid” har gjort. Hantverket att producera inslag, reportage, dokumentärer och varumärkesbyggande filmer med hög kvalité.

2. Konsult inom digital marknadsföring och försäljning

Jag hjälper företag och organisationer att driva rätt besökare till hemsidan och där få dom att konvertera, att bli ett lead. Jag gör det på två sätt:

a) Som en del av organisationen – tänk frilansande marknads- och kommunikationschef – som håller kontakt och och kravställare mot befintliga leverantörer.

b) Som underleverantör av digital marknadsföring, från SEO/SEM till produktion, publicering och spridning av redaktionellt innehåll till Facebook annonsering och konverteringsoptimering.

Jag är alltså både filmmakare och digital marknadsföringskonsult.

Jag jobbar med kunder i hela Sverige.

Jag har kontor i Stockholm och Östersund. Det är också i Östersund jag bor.

Hör gärna av dig!

Du kommer enklast i kontakt med mig genom att fylla i formuläret nedan. Det går raka vägen till min mobiltelefon.

Du kan också ringa mig på 08-6270600.