SMX-mässan om SEO i San Jose.

smx san jose 2019

SMX-mässan om SEO i San Jose

SMX-mässan är en mässa som fokuserar på sökmotormarknadsföring. Alltså det som kallas för SEO och SEM. Den arrangeras i San Jose, CA, i slutet av januari varje år. Det är inte någon av de största mässorna, men arrangören – Search Engine Land – är seriös och duktig.

Jag gillar att åka på mässor. Man får lyssna på många riktigt smarta människor på kort tid. Dessutom finns ofta möjlighet att ställa frågor och få snabba och uppdaterade svar av de bästa. Insikterna och energin när jag åker hem från mässor brukar ofta vara rätt omfattande. Dessutom samlar jag på mig bra kunskaper och underlag till artiklar och inlägg.

Att vara i San Jose adderar en extra dimension. På väg från flygplatsen till hotellet åkte jag förbi Facebooks högkvarter. Apple och Google ligger också i närheten. Utsikten från hotellet är Adobes högkvarter.

Ja, ni fattar.

Det är här det händer.

Digital marknadsföring handlar om bra innehåll i en digital kontext

Digital marknadsföring och kommunikation handlar om att skapa bra innehåll i en digital kontext. Jag har 35 års erfarenhet av att skapa innehåll och tycker att jag har en hyfsat koll på det. Genom att också kunna, eller i alla fall ha förståelse för, det digitala och hur bra innehåll ska paketeras skaffar jag mig en bra helhetskunskap om digital marknadsföring och kommunikation.

Det digitala innefattar godsaker som SEO, SEM, SMM, CRO, kodning och programmering, digitala kundresor, marketing automation och lite annat smått och gott. Jag kommer aldrig vara någon expert i något av det. Jag kommer till exempel aldrig lära mig koda och mitt designöga har rätt kraftigt nedsatt syn. Det kommer alltid finnas väldigt många som är betydligt bättre än jag på respektive del.

Men genom att vara här ökar jag min förståelse påtagligt för den digitala världen.

 

Skapa bättre förståelse för det digitala

Min ambition är att skapa en bättre förståelse för helheten i det digitala ekosystem än någon annan. I den dagliga driften av digital marknadsföring är säkert 80% av arbetet att skapa innehåll. Genom att också ha koll på det digitala skapar jag ett helikopterperspektiv som är fundamentalt som strategisk konsult inom digital marknadsföring.

Det finns många chefer idag som vet hur tipp-ex luktar och som förstår att det digitala är viktigt, men som inte vet hur de ska gå till väga. Det är dom jag vänder mig till med mitt erbjudande. Att vara en trygg hand (som använt tipp-ex) som kan hjälpa dom hitta en bra väg framåt i den digitala djungeln.

Det finns många chefer idag som vet hur tipp-ex luktar och som förstår att det digitala är viktigt, men inte vet hur  de ska gå till väga. Det är dom jag vänder mig till med mitt erbjudande.

Det är därför jag sitter här på San Jose Convention Center i San Jose, Ca, denna morgon. Nyheterna skriker om den historia kylan som sveper in över USA och kommer utsätta en kvarts miljard amerikaner för minusgrader (i celsius). Dom pratar om att det aldrig hänt tidigare.

Jag bor på andra sidan gatan från mässan, har bara en tröja på mig och märker ingenting av kylan. Det är ju trots allt Kalifornien…

Jag återkommer när mässan är slut med mina bästa reflektioner.

Hörs då.