Bygga varumärke med stories bild

Bygga varumärke med stories

BYGG VARUMÄRKE MED STORIES

Alla stories har samma grundstruktur: en karaktär som vill ha någonting stöter på ett problem som gör att dom inte kan få det dom vill ha. När det är som värst kliver en guide in i handlingen, hjälper dom med en plan och aktiverar dom. Det hjälper dom undvika ett misslyckade och slutar i framgång.

Det här är en struktur som består av sju delar och du ser den i nästan alla filmer.

I en story vet åskådaren alltid vem hjälten är, vad hjälten vill uppnå, vad han behöver göra för att uppnå det och vad konsekvenserna blir om hjälten inte lyckas.

Precis det här tankesättet går att applicera på ditt varumärke.

den typen av kommunikation.

Bygga varumärke. Apple är ett av världens starkaste varumärken. Dom har använt sig av storybranding för att bygga varumärket.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor aenean.

- New York Times

Så bygger du varumärket med stories

Bygga varumärke. Starbucks är ett av världens starkaste varumärken. Dom har använt sig av storybranding för att bygga varumärket.

Efter tusentals år av historieberättande har människan det i sitt dna att uppskatta en bra historia. Det sitter i det undermedvetna att ta till sig en story. En bra historia tar bort allt som är oväsentligt. Varje scen och händelse fyller en funktion och driver storyn framåt.

Precis så kan du jobba med ditt varumärke också.

Dina potentiella kunder har frågor inombords som de vill ha svar på och om ditt varumärke inte besvarar dessa frågor kommer de inte bry sig om dig. De flesta företag har identifierat vad kunderna vill ha och vilka problem produkten/tjänsten löser och kommunicerar det.

Vill du bygga ett enastående varumärke som är bättre än alla andra räcker inte det.

Det är som ett dåligt manus som blir en dålig film. Den berör oss inte som tittare och snart tappar vi fokus och gör annat. För att lyckas måste du utsätta ditt varumärke och budskap för samma analysprocess som ett filmmanus.

Du måste titta på din kommunikation på ett nytt sätt.

Ditt företag, produkt och varumärke ska inte vara hjälten i storyn. Kunden är hjälten. Varumärket har rollen som guiden.

När den insikten faller på plats kan du börja bygga enastående varumärken.

KONTAKTA MIG OM DU VILL BYGGA ETT VARUMÄRKE MED STORYBRANDING!

Storybranding är att bygga och strukturera ett budskap på samma sätt som man strukturera en story. (Oftast använder man en film som exempel för det är enklast att ta till sig).

Jag jobbar enligt en vedertagen formel som kallas Storybrand 7 Framework.

Vill du bygga ett extraordinärt varumärke med hjälp av storybranding? Kontakta mig så kan jag hjälpa dig och ditt bolag.

Enklaste är om du fyller i formen nedan. Mailet går rakt ner i min mobil.

Du kan också ringa på 08-627 06 00.

Vill du veta hur storybranding passar in i din digitala strategi? Klicka här.