STORYTELLING

Storytelling betyder ”att berätta en historia”. Människan har berättat historier i alla tider. Evolutionsforskare har konstaterat att stories kom före språk. Att språk kom för att förklara stories. Mycket senare kom grammatik och det skrivna ordet för att strukturera språket och stories.

Mänskligheten har litat på storytelling som kommunikationsform i över 100 000 år. Dagens människa är genom evolutionen kodad och mer mottaglig for information strukturerad som stories.

I det ligger kraften i storytelling.

Struktur i stories

Alla bra stories har samma grundstruktur: en karaktär som vill ha någonting stöter på ett problem som gör att dom inte kan få det dom vill ha. När det är som värst kliver en guide in i handlingen, hjälper dom med en plan och aktiverar dom. Det hjälper dom undvika ett misslyckade och slutar i framgång.

Det här är en struktur som består av sju delar och du hitta den i alla bra stories. I en story vet åskådaren alltid vem hjälten är, vad hjälten vill uppnå, vad han behöver göra för att uppnå det och vad konsekvenserna blir om hjälten inte lyckas.

Den här formeln går att applicera på många händelser. Väl utfört är det bra storytelling.

Jag är en storyteller

 

Jag berättar stories. Jag har jobbat med storytelling i 25 år. (En majoritet av tiden har varit på SVT som reportagereporter). Jag skriver och fotograferar. Men mest producerar jag filmer. Allt från inslag och reportage till dokumentärer.

Jag kan också hjälpa andra hitta sin story. Där andra ser en vardag hittar jag spännande berättelser. Det finns inte ett företag som inte har en intressant historia att berätta (Vilket dom borde göra! Läs mer om det här.).

Sist men inte minst kan jag hjälpa andra att lägga upp en plan, en strategi, för hur storytelling passar in i er digitala närvaro.

Jag är en effektiv lösning att producera innehåll. Jag kan hjälpa er med hela processen. I och med att jag skriver, fotar och filmar och dessutom har utrustning optimerad för resor är jag också en rätt kostnadseffektiv lösning.

Kontakt med Mattias Brännholm får du enklast via sajten.

Filmer

Hör av dig så pratar vi storytelling!

Hör av dig om du vill prata storytelling med någon som inte snackar så mycket skit utan vet vad han pratar om.

I och med att jag reser mycket är förmodligen det enklaste att fylla i formuläret nedan. Det går rakt till min mobiltelefon. Jag hör av mig så snart jag kan.

Du kan också ringa på 08-6270600.

Ser fram emot att höra i från dig!