CORPORATE STORYTELLING

Corporate storytelling är att företag använder berättandet för att förmedla ett budskap. Alla företag har historier att berätta. Som borde berättas. Den viktigaste i ett större perspektiv är skapelseberättelsen. Varför existerar företaget överhuvudtaget. Dokumentären om hur företaget startadeOm företaget kommer överleva grundarna är det oförlåtligt mot kommande generationer och företaget i framtiden att inte göra. Rätt producerat är det synnerligen effektivt såväl extern som internt.

Alla företag har också historier om projekt eller uppdrag att berätta. Att ha en ”minidokumentär” och ”behind-the-scenes” när produkten lanserar är utmärkt content marketing.

Vanligaste problemet med corporate storytelling

Det vanligaste problemet med corporate storytelling ligger i organisationen och ledningen. Det formuleras: ”det borde vi ha tänkt på”.

Många – läs: de flesta – företagen tänker när en ny produkt ska lanseras: ”Hur ska vi kommunicera det här då?” Och så anlitar man en byrå för att komma på något begåvat.

En modern vd eller marknadschef tänker: ”Hur följer vi det här projektet på bästa sätt från början till slut och hur kan vi sprida den här storyn effektivaste vid lansering?”.

Det ena är proaktivt kommunikationsarbete. Det andra: not so much.

Jag hjälper företag med corporate storytelling

 

Jag hjälper företag med corporate storytelling. Såväl strategiskt som operativt.

Strategiskt: Från affärsmål och syfte till en content strategi som innehåller såväl publiceringsplan som produktionsplan.

Operativt: Producera och publicera alla typer av företagsanpassat innehåll. Det kan vara texter eller bilder. Men oftast är det filmer jag producerar.

En av mina kunder är den svenskägda golfbanan Black Mountain i Hua Hin, Thailand. Vi började jobba tillsammans 2012. Sedan dess har vi producerat såväl svenska som engelska dokumentärer, ett stort antal andra filmer och åtskilliga texter till deras blogg och sociala medier. Du hittar det mest av vad jag gjort på deras sajt.

Kontakt med Mattias Brännholm får du enklast via sajten.

Filmer

Hör av dig så pratar vi corporate storytelling!

Hör av dig om du vill prata företagsdokumentär, projektdokumentär, andra företagsfilmer eller corporate storytelling i allmänhet.

I och med att jag reser mycket är förmodligen det enklaste att fylla i formuläret nedan. Det går rakt till min mobiltelefon. Jag hör av mig så snart jag kan.

Du kan också ringa på 08-6270600.

Ser fram emot att höra i från dig!