PROJEKTDOKUMENTÄR

Alla företag kan skapa starkare relationer med sina kunder utan att vara säljande genom projektdokumentärer. De ger kunderna insikt och autentisk närhet med företaget som spelar roll vid köpbeslutet.

Alla människor älskar en bra story. Dina presumtiva kunder vill – ja, vill – ha stories om dina projekt och produkter. Du har – garanterat! – stories att berätta. Du måste bara paketera dina stories rätt.

En projektdokumentär är precis vad det låter som. En dokumentation av ett projekt. Det kan vara:

En serie inslag som publiceras kontinuerligt över tider.

En serie som bygger intresse vid lansering.

En längre film som berättar om hela projektet.

Eller så kan det vara allting.

Det är ofta filmat material. Men det kan också var text och bild. Eller båda och.

 

Syftet med projektdokumentärer

Projektdokumentärer är lågt hängande frukter som företag borde nyttja bättre. Syftet är att skapa autentiskt innehåll. Per automatik är det relevant innehåll för dina potentiella kunder. Det är utmärkt content marketing. (Läs mer om varför det är viktigt). Rätt utförd skapar en projektdokumentär mycket och bra redaktionellt innehåll.

Eller, med andra ord:

En projektdokumentär är en möjlighet att skapa bättre relationer med dina kunder som de flesta företagen missar.

PROJEKTDOKUMENTÄRER - REFERENSER

BLACK MOUNTAIN GOLF CLUB, HUA HIN, THAILAND

1993 grundande Stig Notlöf från Pajala Byggmax. Det var början på en framgångssaga som 13 år senare slutade i en framgångsrik försäljning. Stig bestämde sig för ett nytt affärsprojekt: den golfintresserade norrlänning bestämde sig för att bygga en av världens bästa golfbanor. Resultatet blev Black Mountain Golf Club i Hua Hin, Thailand.

Filmen är dels en del av försäljningsmaterialet för någon som funderar på att köpa hus och bli medlem på Black Mountain. Det är också en skapelseberättelse om ett svenskt affärsprojekt. Det är inte en golffilm. Det är en dokumentär om ett företag ägt av en svensk.

Varje månad får jag flera kommentarer om dokumentären. Hur den fått besökare och medlemmar att välja oss. Jag var lite tveksam innan, men investeringen i dokumentären om Black Mountain har betalat sig flera gånger om.

- Harald Elisson, General manager, Black Mountain Golf Club

Ring mig så pratar vi projektdokumentär!

Vill du vinna över dina konkurrenter och dominera på nätet? Content marketing är vägen framåt och projektdokumentärer är en del av den vägen framåt.

Skjut inte upp det. Hör av dig så kan vi prata projektdokumentärer.

Enklaste är om du fyller i formen nedan. Mailet går rakt ner i min mobil.

Du kan också ringa på 08-627 06 00.